Протести в США: прокурори відкрили 55 кримінальних справ

Читать на русском
Прокуратура американської столиці відкрила 55 кримінальних справ проти прибічників Дональда Трампа, які 6 січня влаштували масштабні заворушення у Вашингтоні та штурмом захопили будівлю Капітолію.
Фото з відкритих джерел

Прокуратура американської столиці відкрила 55 кримінальних справ проти прибічників Дональда Трампа, які 6 січня влаштували масштабні заворушення у Вашингтоні та штурмом захопили будівлю Капітолію.

Про це повідомляє The Hill.

Зазначається, що звинувачення будуть висунуті не лише тим, хто брав активну участь у заворушеннях, але і тим, хто сприяв розпалюванню конфлікту.

Майкл Шервін, виконувач обов'язків прокурора США в окрузі Колумбія, заявив, що бунтівникам будуть пред'явлені «найбільш максимальні звинувачення».

Також він додав, що розслідування все ще триває, і що його офіс відкритий для пред'явлення звинувачень тим, хто, можливо, організував або спровокував заворушення.

Окрім того, повідомляється, що президент США Дональд Трамп продовжував висувати безпідставні заяви про фальсифікацію виборів та закликав своїх прихильників «битися» і штурмувати Капітолій.

В той же час, Шервін не сказав, чи буде його офіс проводити розслідування стосовно Білого дому, але повторив, що для розслідування будуть представлені всі варіанти.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні розпочалися масштабні заворушення, в яких взяли участь прихильники Дональда Трампа, які виступають проти визнання демократа Джо Байдена президентом США.

Вони захопили будівлю Капітолію, в якій проходило засідання американського Конгресу. Схожі демонстрації відбувалися і в інших містах країни.

Внаслідок масових протестів у Вашингтоні загинуло щонайменше 4 людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: