Український паспорт увійшов у тридцятку «наймобільніших» паспортів

Читать на русском
Український паспорт увійшов у тридцятку найбільш мобільних паспортів світу: нині він знаходиться на тридцятому місці світового рейтингу, дозволяючи українцям відвідувати 46 країн без необхідності оформлювати візу.
Фото з відкритих джерел

Український паспорт увійшов у тридцятку найбільш «мобільних» паспортів світу: нині він знаходиться на тридцятому місці світового рейтингу, дозволяючи українцям відвідувати 46 країн без необхідності оформлювати візу.

Про це свідчать дані міжнародному рейтингу Global Passport Power Rank 2021.

Згідно з ним, на початку 2021 року Україна посідає 30-те місце, оскільки її громадяни мають безвізовий доступ до 46 країн, а візи необхідні для відвідування 111 держав.

Водночас лідером рейтингу стала Німеччина, яка має безвізовий доступ до 99 країн світу, а візи німцям необхідні для подорожей у 64 країни.

На другому місці перебувають Швеція, Фінляндія та Іспанія, громадяни яких мають безвізовий доступ у 99, 98 та 97 країн відповідно, а візи їм потрібно оформляти у 65 країн світу.

На третьому місці - Данія, Норвегія, Швейцарія та Нова Зеландія, громадяни яких можуть вільно подорожувати до 98, 95, 93 та 88 країн відповідно, а візи їм потрібні для 66 держав.

Чотири останні місця у рейтингу паспортів посідають Сомалі, Сирія, Афганістан та Ірак.

Нагадаємо, минулого року Україна знаходилася на 43-ому місці у світовому рейтингу мобільності паспортів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: