Український паспорт піднявся в рейтингу паспортів

Читать на русском
За рік Україна піднялася в рейтингу більше, ніж усі інші країни. Нині українці можуть без віз подорожувати в 128 країн світу.

За минулий рік Україна піднялася відразу на 20 позицій у рейтингу країн, громадяни яких можуть без віз подорожувати в інші держави.

Як повідомдляє «Слово і Діло», відповідний «індекс паспортів» оприлюднила міжнародна консалтингова компанія Henley&Partners.

Цінність українського паспорта зросла після безвізового режиму – ПорошенкоЦінність українського паспорта зросла на 20 позицій в індексі громадянств світу компанії Henley & Partners.

Зазначається, що цього року Україна показала найбільшу динаміку і розміщена на 38 місці в рейтингу.

«Порівняно з минулим роком найбільше піднялася Україна (на 20 сходинок) і займає 38 позицію в індексі. Це означає, що українці тепер можуть без віз подорожувати в 128 країн світу», - йдеться в документі.

Слід зазначити, що Україна поділяє 38 місце з Нікарагуа.

Перше місце в індексі займає Японія - громадяни цієї держави можуть без віз подорожувати в 189 країн. На другому місці розташувалися Німеччина і Сінгапур. Першу трійку замикають Фінляндія, Франція, Італія, Південна Корея, Іспанія і Швеція з безвізовим доступом до 187 країн світу.

Росія в індексі розміщена на 47-й позиції з безвізовим доступом до 118 країн.

Як повідомлялося, півроку тому Україна потрапила у трійку країн із найбільшим зростанням цінності громадянства.

Раніше у світовому рейтингу паспортів, який складався на основі кількості країн, доступних власникам паспорта для відвідування без візи, Україна посіла 42 місце.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: