З'ясувалося, скільки українців отримали біометричні паспорти за три роки безвізу

Читать на русском
За три роки з моменту запровадження безвізового режиму понад 11,5 млн українців отримали закордонний біометричний паспорт.
Пресслужба ДМС

За три роки з моменту запровадження безвізового режиму понад 11,5 млн українців отримали закордонний біометричний паспорт.

Безвізовий режим був схвалений Радою Євросоюзу в травні 2017 року. Про це повідомили у Державній міграційній службі України.

У ДМСУ додали, що в цілому, з часу введення в Україні біометричних закордонних паспортів в січні 2015 року було оформлено вже 15 мільйонів цих документів.

Навіщо ЄС змінює правила безвізу та чи є ризики для України?З 2021 року ЄС запровадить Європейську інформаційну систему авторизації подорожей (ETIAS), що означає внесення змін до умов безвізових поїздок до ЄС для громадян третіх країн

У відомстві зазначили, що під час карантину спостерігався спад кількості заяв на оформлення закордонних паспортів, але після ослаблення обмежень кількість охочих отримати біометрику зростає.

Відзначимо, що використовувати біометричні закордонні паспорти для подорожей до країн Євросоюзу без віз українці отримали можливість 11 червня 2017 року.

Також нагадаємо, з 11 червня 2017 року по 11 червня 2020 року громадяни України здійснили близько 49 млн поїздок до країн ЄС як за біометричними, так і не біометричним документам.

Раніше українцям роз'яснили нові правила безвізу з ЄС з 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: