Заворушення у Вашингтоні: колишні президенти США зробили заяви

Читать на русском
Четверо колишніх президентів США - Барак Обама, Білл Клінтон, Джордж Буш-молодший і Джиммі Картер засудили заворушення в центрі Вашингтона.
фото ЕРА

Четверо колишніх президентів США - Барак Обама, Білл Клінтон, Джордж Буш-молодший і Джиммі Картер засудили заворушення в центрі Вашингтона, які трапилися в ніч на 7 січня.

Про це політики написали на своїх сторінках в Twitter.

Приголомшливий шторм на Вашингтонщині: що далі?Штурмом Капітолію США в Вашингтоні закінчився мітинг прихильників Дональда Трампа. Є загиблі і постраждалі.

Так, Обама і Клінтон, які є демократами, поклали відповідальність за подію на чинного американського лідера Дональда Трампа.

Зокрема, Обама зазначив, що республіканець «підбурював до насильства в Капітолії». За його словами, події, що відбулися «є ганьбою» для США.

«Історія по праву запам'ятає сьогоднішню жорстокість в Капітолії, (що виникла в результаті) підбурювання чинного президента, який продовжував необгрунтовано брехати про результати легітимних виборів, в момент найбільшої ганьби і сорому для нашої нації», - йдеться в заяві Обами.

На думку Клінтона, чинний президент США і його прихильники розпалювали ситуацію, «щоб скасувати результати виборів, які він програв». Клінтон назвав заворушення «безпрецедентною атакою» на політичні інститути США.

Картер, який також є демократом, засудив насильство і закликав учасників заворушень розійтися. Він підкреслив, що необхідно затвердити підсумки виборів, згідно з якими перемогу здобув Джо Байден.

У той же час республіканець Буш-молодший обурився, «як нерозважливо поводяться деякі політичні лідери після виборів, а також проявленій неповазі по відношенню до наших інститутів, традицій і правоохоронних органів».

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні розпочалися масштабні заворушення, в яких взяли участь прибічники Дональда Трампа. Демонстранти зірвали засідання Конгресу, на якому затверджувалися результати президентських виборів у США, захопивши будівлю Капітолію.

Повідомлялося про одну жертву заворушень.

Пізніше стало відомо, що Конгрес таки продовжить затвердження результатів виборів президента США.

У поліції повідомили, що на протестах в Вашингтоні загинули чотири людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: