Байден перемагає на виборах президента США – ЗМІ

Читать на русском

Представник демократів та колишній віцепрезидент Сполучених Штатів Америки Джо Байден переміг на виборах президента США - він отримав 273 голоси вибірників.

Представник демократів та колишній віцепрезидент Сполучених Штатів Америки Джо Байден переміг на виборах президента США - він отримав 273 голоси вибірників.

Про це повідомляє Associated press.

Демократ отримав більш ніж 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги на президентських виборах. У чинного президента США - 213 голосів.

Пізніше кандидат від Демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу на виборах в США. Свою заяву він опублікував на сторінці в Twitter.

«Америка, для мене велика честь, що ви обрали мене керівником нашої великої країни. Майбутня нам робота буде важкою, але я обіцяю вам: я буду президентом для всіх американців, незалежно від того, голосували ви за мене чи ні. Я збережу віру, яку ви на мене поклали», - сказано в повідомленні.

Відзначимо, голосування на загальних виборах у США відбулося 3 листопада. Понад 100 мільйонів американців проголосували на виборах достроково через пандемію коронавірусу. Оскільки частина виборців голосувала поштою, то підрахунок результатів триває довше, ніж зазвичай.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив, що кандидату в президенти Джо Байдену ще рано заявляти про свою перемогу.

«Слово і діло» дізналося думку експертів, чого можна чекати від нової Адміністрації США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: