Справа Шеремета: правоохоронці допитають власника нового аудіозапису

Читать на русском
Нацполіція намір провести слідчі дії з особою, яка є розпорядником нового запису у справі про вбивство Павла Шеремета.

Нацполіція намір провести слідчі дії з особою, яка є розпорядником нового запису у справі про вбивство Павла Шеремета.

Про це повідомляє пресслужба відомства у вівторок, 5 січня.

Також в Нацполіції відзначили, що аудіозапис вже направлений ​​на фоноскопічну експертизу. На цей час розпорядник аудіозапису перебуває в одній з країн Євросоюзу.

«Уже сформована спільна група в складі співробітників Нацполіції та Офісу генерального прокурора, яка готова найближчим часом виїхати до країни перебування власника запису», - повідомили в поліції.

Також поліція підготувала зазначеній особі офіційне запрошення до України для участі в слідчих діях. Розпорядник аудіозапису отримає статус свідка, йому буде забезпечена охорона.

У поліції додали, що отримана нова інформація щодо «білоруського сліду» стосується виключно замовників вбивства журналіста.

«Ці матеріали відпрацьовуються в окремому кримінальному провадженні. Як раніше повідомляло слідство, одним з мотивів здійснення злочину може бути професійна діяльність загиблого, який неодноразово критикував владу, в тому числі й Білорусі. Тобто інформація про ігнорування органом досудового розслідування цієї версії не відповідає дійсності», - додали правоохоронці.

Силовики також закликали сторону захисту підозрюваних у вбивстві маніпулювати інформацією та утриматися від упереджених висловлювань.

Відзначимо, в убивстві Шеремета підозрюють Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та Яну Дугар.

Нагадаємо, в інтернеті оприлюднили записи 2012 року в яких обговорюється намір нібито голови КДБ Білорусі вбити Шеремета вибухівкою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: