ВАКС прискорив передачу до суду справи про виведення заарештованих коштів

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива Національного бюро про встановлення стороні захисту строку для ознайомлення із матеріалами кримінального провадження.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд обмежив до 11 січня строк підозрюваного та їхнього адвоката для ознайомлення з розслідуванням Національного антикорупційного бюро у справі про виведення з банківського рахунку приватної компанії коштів, які підлягали конфіскації в результаті обвинувального вироку.

Таке рішення 11 грудня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

26 березня НАБУ і САП завершили розслідування цієї справи. Тоді ж вони відкрили доступ стороні захисту до матеріалів слідства. Як стверджує детектив, один із підозрюваних ознайомився лише із 3 томами матеріалів, його перший адвокат – з 2 томами, а інший – з 1 томом. Тому детектив просив обмежити їм строк на ознайомлення. Суддя клопотання задовольнив частково.

У справі є четверо підозрюваних, а саме: два директори та бухгалтер комерційних компаній, задіяних в одній із корупційних схем на ПАТ «Укрзалізниця», а також юрист-консультант одного з банків.

Як відомо, суд затвердив угоду про визнання винуватості між САП і директором ТОВ «Західспецбудмеханізація» та ТОВ «Західтрансбуд» Романом Сеніком у справі привласнення коштів ПАТ «Укрзалізниця». Згідно вироку, арештовані кошти на рахунках компанії «Західтрансбуд» і державного підприємства «Константа-Агро» в Укрсоцбанку підлягали конфіскації. Проте, як з'ясували детективи, понад 20 млн грн з цих рахунків були виведені на інші рахунки компаній на їх вимогу працівниками Укрсоцбанку.

Нагадаємо, НАБУ розслідує виведення коштів з рахунків компаній, які повинні були конфіскувати на користь держави. У цій справі суд відмовився заарештовувати майна фірми-фігуранта. Щоправда пізніше таки заарештували корпоративні права.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: