Іранські військові захопили південнокорейський танкер

Читать на русском
Іранські війська захопили у Перській затоці південнокорейський танкер для перевезення хімічних речовин, членів екіпажу судна затримали.
Фото: Reuters

Іранські війська захопили у Перській затоці південнокорейський танкер для перевезення хімічних речовин, членів екіпажу судна затримали.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що напад на танкер стався на тлі напруженості між Тегераном та Сеулом через іранські кошти, заморожені у південнокорейських банках через санкції США.

У Південній Кореї підтвердили затримання танкера з хімічними речовинами іранською владою у водах біля Оману та вимагають негайного звільнення судна та екіпажу.

Згідно з повідомленнями іранських ЗМІ, судно звинуватили у «забрудненні навколишнього середовища та хімічному забрудненні Перської затоки». На його борту перебували 20 членів екіпажу, 5 з яких є громадянами Південної Кореї.

У П'ятому флоті ВМС США, який базується у Бахрейні, про інцидент знають та відстежують ситуацію.

Нагадаємо, у листопаді США розширили санкції проти Ірану. У санкційному списку опинилися впливові іранські урядовці та компанії, які використовуються Тегераном для підтримання свого впливу та збагачення.

А у жовтні США ввели санкції проти Китаю за діяльність, пов'язану з підтримкою судноплавних ліній Ісламської Республіки Іран (IRISL).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: