У Європі вперше судитимуть дипломата з Ірану за тероризм

Читать на русском
Іранський дипломат постане перед судом Антверпена (Бельгії) за звинуваченням в плануванні вибуху бомби на мітингу опозиційної іранської групи у Франції в 2018 році. Це вперше в історії, коли в ЄС судять іранського дипломата.
Фото: RFE/RL

Вперше в історії в Євросоюзі судитимуть іранського дипломата. Він постане перед судом Антверпена (Бельгії) за звинуваченням в плануванні вибуху бомби на мітингу опозиційної іранської групи у Франції в 2018 році.

Про це пише BBC.

Бельгійська прокуратура звинуватила дипломата Ассадолу Ассаді і трьох інших іранців у плануванні нападу на мітинг Національної ради опору Ірану (NCRI) в Парижі. З програмною промовою мітингу виступив адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані.

Дипломата заарештували під час відпустки в Німеччині і передали Бельгії, де були заарештовані його ймовірні спільники з пів кілограмами вибухової речовини. Бельгійська влада вважає, що Ассад доставив вибухівку з Тегерана до Відня комерційним рейсом.

Ассаді був третім радником в посольстві Ірану в Відні. Французькі офіційні особи заявили, що він відповідав за розвідку в південній Європі і діяв за наказом Тегерана.

Нагадаємо, у Європі спостерігається значне зростання рівня смертності від тероризму – лідером у цьому плані стала Велика Британія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: