Іран підтвердив готовність нести відповідальність за збитий МАУ – МЗС

Читать на русском
Іран підтвердив готовність взяти на себе всю повноту відповідальності за катастрофу літака Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ.
фото LIGA.net

Іран підтвердив готовність взяти на себе всю повноту відповідальності за катастрофу літака Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ. Наступний етап переговорів може відбутися вже наприкінці місяця.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін за підсумками зустрічі з послом Ірану в Україні Манучехром Мораді, передає пресслужба МЗС.

«Позитивні зрушення під час переговорів в Тегерані підтверджують готовність Ірану взяти на себе всю повноту відповідальності за збиття українського літака, а також про наявність політичної волі іранського керівництва до остаточного та справедливого врегулювання пов’язаних з цим питань», - сказав Єнін.

Він зазначив, що відкритість іранської сторони допоможе забезпечити міжнародну довіру до результатів технічного і кримінального розслідування, які Іран має намір представити найближчим часом.

У свою чергу посол Ірану запевнив в готовності до якнайшвидшого і взаємоприйнятного вирішення питань в ході наступного раунду переговорів, які відбудуться в кінці листопада - на початку грудня 2020 року.

Нагадаємо, 20 жовтня завершився другий раунд переговорів щодо катастрофи МАУ.

Також повідомлялося, що Україна може отримати один з речових доказів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: