У МОЗ розповіли про випробування вакцини Sinovac

Читать на русском
Третю фазу випробувань вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech, яку планує використовувати України, провели в кількох країнах.
Слово і діло

Третю фазу випробувань вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech, яку планує використовувати України, провели в кількох країнах.

Про це розповів у четвер, 31 грудня, голова МОЗ Максим Степанов.

Третю фазу клінічних випробувань провели в Бразилії (13,06 тис. добровольців), в Індонезії (1,6 тис. пацієнтів) і Туреччини (1,325 тис.). Ефективність в Індонезії склала 97%, у Туреччині - 91%.

Степанов зазначив, що за рекомендацією FDA, ефективність вакцин проти COVID-19 має перевищувати 50%.

«Компанія має 7 січня оприлюднити результати клінічних досліджень у Бразилії. Передбачено, що вакцина повинна мати ефективність не менше 70%. Переговори із виробником тривали з вересня 2020 року», - додав міністр.

Україна домовилася щодо постачання 1,913 млн доз вакцини Sinovac Biotech.

«Під час першої поставки в Україну прибуде 700 тис. Доз, їх ми отримаємо протягом 30 днів після реєстрації вакцини або в країні-виробнику, або в інших країнах», - сказав Степанов.

Міністр додав, що всі вакцини, які закуповуються за держкошти, будуть безкоштовними для всіх громадян України. Крім цього голова МОЗ додав, що відомство перебуває на фінальній стадії підписання договорів із іншими компаніями-виробниками вакцин, а також має намір збільшити кількість вакцин, які поставлять в Україну в рамках ініціативи COVAX.

Раніше Степанов заявив про те, що AstraZeneca готова до активної співпраці з Україною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: