Набув чинності закон про доступ українців до вакцин від коронавірусу

Читать на русском
Закон про забезпечення доступу українців до якісних вакцин проти COVID-19 набув чинності у вівторок, 29 грудня.
фото з відкритих джерел

Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19)» 29 грудня опубліковано в парламентській газеті «Голос України».

Документ набуває чинності з дня його опублікування і діє протягом карантину, встановленого Кабміном.

Боротьба з коронавірусом: чи можлива в Україні примусова вакцинація від COVID-19Експерт відзначив, що змушувати українців робити щеплення влада могла би лише за умов, якщо вакцина проти COVID-19 буде безкоштовною.

Новий закон створює умови для забезпечення доступу населення України до безпечних, якісних та ефективних вакцин проти COVID-19. Зокрема, скорочуються терміни затвердження клінічних випробувань і проведення державної реєстрації для вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби.

В ОПУ раніше відзначали, що закон сприятиме зменшенню навантаження на українську систему охорони здоров'я шляхом вакцинації значної кількості пацієнтів в рамках клінічних випробувань.

Крім того, документ прискорить вихід на український ринок вакцин, які успішно пройдуть клінічні випробування, та позитивно вплине на імідж України.

Нагадаємо, сьогодні в Україні також набув чинності закон про особливий статус ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: