Венедіктова недоплатила за проживання в «Пущі-Водиці», хоча оренда держдачі обійшлася дешевше

Читать на русском
Ірина Венедіктова недоплатила за оренду держдачі в Пущі-Водиці, хоча ціна була в кілька разів нижче ринкової.
pravda.com.ua

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова не виконала обіцянку доплатити за оренду будинку ДУС в «Пущі-Водиці», якщо виявиться, що орендна плата була заниженою.

Обіцянку Венедіктова дала 1 жовтня, нагадує «Слово і діло».

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» з'ясували, що Венедіктова винаймає державну резиденцію вдвічі дешевше офіційної розрахункової вартості оренди інших будинків на території комплексу «Пуща-Водиця».

«Я попросила надати мені методологію розрахунку орендної плати за використання самого будинку, плати за використання загальних територій тощо. Впевнена, найближчим часом будуть проведені необхідні службові перевірки та, таким чином, отримані відповіді на поставлені питання. Якщо виявиться, що в питанні формування орендної плати не все так однозначно і вона могла бути встановлена на більш високому рівні, я негайно сама за своєю особистою ініціативою внесу необхідну доплату, щоб не залишити навіть тіні сумніву в цьому чутливому для суспільства питанні», – заявила генеральна прокурорка.

Проте 10 грудня з матеріалів журналістських розслідувань стало відомо, що за проживання Венедіктова недоплатила, хоча оренда коштувала їй втричі дешевше.

«Ніяких додаткових доплат за проживання в державній резиденції Ірина Венедіктова не здійснювала, оскільки орендна плата була сплачена нею відповідно до розрахунку в договорі про надання в користування держрезиденції», – повідомили в Офісі генпрокурора. У самому комплексі також заявили, що Венедіктова платила кошти за проживання в розмірі, «передбаченому договорами користування будинком».

Таким чином, Венедіктова свого слова не дотримала.

Нагадаємо, в липні стало відомо, що президент Володимир Зеленський продав свій будинок і земельну ділянку в селі Іванковичі у Київській області і тепер тимчасово живе в державній резиденції «Конча-Заспа».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: