Зеленський тимчасово переїхав до держрезиденції «Конча-Заспа»: реакція соцмереж

Читать на русском

Президент Володимир Зеленський продав свій будинок і поки житиме в державній резиденції в Конча-Заспі.

Президент України Володимир Зеленський продав свій будинок і земельну ділянку в селі Іванковичі в Київській області і тепер тимчасово буде жити в державній резиденції «Конча-Заспа». Про це повідомили в ОПУ.

За даними розслідування «Схем», ремонтувати будинок для президента почали наприкінці минулого року. Зокрема, майже 200 тис. грн з державного бюджету витратили на послуги з «аварійно-відновлювальних робіт з поточного ремонту будинку», 110 тис. грн – на «ремонт системи пожежної сигналізації».

«Слово і діло» подивилося, що про переїзд Зеленського думають у соціальних мережах.

«Робота на Банковій, звідки обіцяв переїхати, безкоштовна державна резиденція з ремонтом за держрахунок, яку обіцяв передати діткам, державні літаки, які обіцяв продати, посади для друзів і ділових партнерів, які не куми, звання й ордени для знайомих ... Але ж виявилося, і в «злочинній владі» можна знайти стільки хорошого», – написав Юрій Бутусов.

«Сьогодні президент показує зовсім іншу модель суспільної поведінки – відкрито і прозоро продає частину свого майна, вносить дані в декларацію, повідомляє суспільство (через НАЗК) про відповідні зміни. Тимчасово перебирається на держдачу. Відкрито. Так само, як поводяться в таких ситуаціях західники. Але ж ні. У нас так не працює. Давайте будемо гнобити, ображати, розслідувати те, що і так публічно зроблено. «Він же сказав, що держдачі – це зло!» Зло, звичайно. Якщо надмірно. Якщо закрито. Якщо в якості привілею. Але що робити, якщо є протоколи поведінки для осіб, що охороняються. На жаль, ми так і не змогли вирішити, що саме нам потрібно. Учорашній нафталіновий формат, коли все було закрито і коли панувала суцільна брехня. Або все-таки нам потрібен формат сьогоднішній, коли ти довірливо говориш суспільству: «Зробив так і так, отримав енний дохід, задекларував його законно, тимчасово перебрався в державне житло», – написав Михайло Подоляк.

«Чим далі, тим сильніше міцніє думка, що час ліквідувати посаду президента і взагалі весь інститут президентства. У всякому разі в тій формі, в якій він існує. Занадто дорого він обходиться платникам податків», – вважає Юрій Лукшиц.

Нагадаємо, Володимир Зеленський повідомив НАЗК про порушення ним законодавства у зв'язку з ненаданням повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: