Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Генеральний прокурор України

Венедіктова пообіцяла «доплатити» за оренду будинку ДУС в «Пущі-Водиці», якщо виявиться, що орендна плата була заниженою

1 жовтня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова пообіцяла «доплатити» за оренду будинку ДУС в «Пущі-Водиці», якщо виявиться, що орендна плата була заниженою.
Не виконано
Сказано 1 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/irina.venediktova.31/posts/3681345808544994
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-schemes-venediktova-derzhdacha/30994090.html

Результат

З матеріалів журналістських розслідувань, опублікованих 10 грудня 2020 року, стало відомо, що Венедіктова не доплатила за проживання на державній дачі, оренда якої обійшлась їй утричі дешевше. Обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Відмову доплатити різницю в Офісі генпрокурора пояснили так: «Жодних додаткових доплат за проживання в державній резиденції Ірина Венедіктова не здійснювала, оскільки орендна плата була сплачена нею відповідно до розрахунку до договору про надання у користування держрезиденції», – повідомили в прес-службі відомства.

Такої ж логіки дотримуються і у комплексі відпочинку «Пуща-Водиця» Державного управління справами: «Венедіктовою І.В. сплачувались кошти за проживання у розмірі, передбаченому договорами користування будинком».

Раніше журналісти розповіли, що генпрокурор сплачує втричі меншу ціну за оренду державної резиденції, ніж встановлену офіційними розрахунками Державного управління справами на 2020 рік, які отримали у своє розпорядження.

Якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.