Венедіктова орендує державну дачу за ціною вдвічі нижчою за офіційну - «Схеми»

Читать на русском
Генпрокурор Ірина Венедіктова взяла в оренду держдачу в київському комплексі «Пуща-Водиця» за ціною вдвічі нижчою за офіційну розрахункової вартості оренди таких же будинків на цій території.
24 канал

Генпрокурор Ірина Венедіктова взяла в оренду держдачу в київському комплексі «Пуща-Водиця» за ціною вдвічі нижчою за офіційну розрахункової вартості оренди таких же будинків на цій території. При цьому пересічний громадянин не може орендувати нерухомість із таким статусом.

Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми».

Журналісти встановили, що в червні Кабінет міністрів секретною постановою дозволив орендувати державні дачі не тільки президенту, прем'єру і спікеру Ради, а й іншим особам «в визначеному суб'єктом управління порядку». Саме цим правом скористалася Венедіктова.

При цьому в Державному управлінні справами журналістам повідомили, що пересічний громадянин не зможе орендувати державну резиденцію або дачу. У розпорядженні «Схем» є договір, згідно з яким Венедіктова орендує будинок з таким спецстатусом. Його площа становить майже 700 квадратних метрів.

Термін дії договору - з 9 серпня по 13 вересня 2020 року. У документі йдеться, що генпрокурор щомісяця платить майже 64 тисячі гривень. «Схеми» стверджують, що оренду подовжено до 11 жовтня.

При цьому, за даними Державного управління справами, оренда 1 квадратного метра в приміщеннях комплексу «Пуща-Водиця» коштує майже 170 гривень на місяць. Однак Венедіктова орендує нерухомість за ціною 95 гривень на місяць, хоча вона не тільки відноситься до найбільш облаштованих приміщень, але й є державною резиденцією.

Таким чином, якщо керуватися розрахунками Держуправсправами, оренда для генпрокурора мала б коштувати 115 тисяч гривень на місяць.

Раніше Ірина Венедіктова відмовила Національному антикорупційному бюро у відкритті кримінального провадження щодо народного депутата від фракції «Слуги народу» Павла Халимона.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: