НАБУ і САП завершили досудове слідство у справі Гладковського-молодшого

Читать на русском
НАБУ і САП завершили досудове розслідування за підозрою Ігоря Гладковського у справі махінацій на підприємстві Укроборонпрому.
Фото НАБУ

Детективи НАБУ і прокурори САП завершили розслідування справи про підозру синові колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігорю. Йдеться про можливі махінації на підприємстві «Укроборонпрому».

Про це повідомила пресслужба НАБУ у понеділок, 28 грудня.

НАБУ повідомило про підозру Гладковському-молодшомуАнтикорупційні органи правопорядку повідомили про чергову підозру у масштабному розслідуванні корупції в оборонній сфері.

Як повідомляється, слідство встановило, що підозрюваний разом з рядом осіб в 2015-2017 роках реалізували корупційну схему з постачання товарів підприємствам ДК «Укроборонпром» з використанням ТОВ «Оптімумспецдеталь» та інших підприємств.

«Завдяки зусиллям підозрюваного, ТОВ «Оптімумспецдеталь» отримувало преференції при укладанні договорів і розрахунків з підприємствами «Укроборонпрому». За що він отримував неправомірну вигоду, яка, за домовленостями, повинна була скласти 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. Таким чином, тільки за одним договором підозрюваний отримав 950 тис. грн неправомірної вигоди. Однак, на думку слідства, це не поодинокий випадок протиправної діяльності - інші факти поки досліджуються», - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в НАБУ, завдяки такій схемі, «Укроборонпрому» було поставлено товарів на суму близько 165 млн грн, при цьому в бюджет не надійшло понад 49 млн грн, з яких 25 млн - податок на додану вартість, 23 млн - податок на прибуток.

«Матеріали справи відкрито підозрюваному і його захисту для ознайомлення. Після ознайомлення обвинувальний акт буде направлений до Вищого антикорупційного суд для розгляду по суті», - уточнили детективи.

Дії підозрюваного кваліфіковані за частиною 2 статті 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру Гладковському-молодшому 21 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: