Реальне число COVID-хворих в ОРДЛО може бути вдвічі більшим – Денісова

Читать на русском
У ОРДЛО повідомляють про понад 6,7 тисячах випадків коронавірусу, однак, за неофіційними даними, реальна кількість хворих може досягати 14 тисяч.
kmu.gov.ua

З початку пандемії на тимчасово окупованій території Донбасу за офіційними даними вже близько 7 тисяч хворих коронавірусом. Однак реальне число інфікованих може бути вдвічі більше.

Про це повідомила Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці в Facebook 20 жовтня.

Денісова просить 3,5 мільйона з коронавірусного Фонду для створення сайтуОмбудсмен Людмила Денісова просить виділити 14,5 млн грн із Фонду боротьби з COVID-19 на ремонт будівлі й створення офіційного сайту Уповноваженого ВРУ з прав людини.

«На сьогодні, за офіційною статистикою, загальна кількість осіб, хворих коронавірусною інфекцією на тимчасово окупованій території Донецької області становить - 5 392, одужали - 2418, летальних випадків - 367. На тимчасово окупованій території Луганської області загальна кількість хворих - 1352, одужали 1011 летальних випадків - 64. Крім захворювання коронавірусною інфекцією, поширеним діагнозом є пневмонія і ГРВІ. Відомо про 3058 зареєстрованих випадків захворювання на пневмонію. З них летальних - 73», - написала вона.

При цьому Денісова зазначила, що, за неофіційними даними правозахисників, «загальна кількість випадків захворювань на COVID-19 на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей може бути зменшена і становити не менше 14 тисяч».

Нагадаємо, в Україні COVID-19 підтвердили у 309 107 осіб. З них 129 533 пацієнтів одужали, а 5786 померли.

В ООН заявили, що ситуація з коронавірусом в ОРДЛО буде погіршуватися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: