Зеленський поновив роботу НАЗК

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський підписав закон про відновлення повноцінної роботи Нацагентства по боротьбі з корупцією (НАЗК).

Глава держави Володимир Зеленський підписав закон про відновлення повноцінної роботи Нацагентства по боротьбі з корупцією (НАЗК).

Про це повідомляє пресслужба глави держави в п'ятницю, 25 грудня.

«Реалізація положень закону сприятиме зниженню рівня корупції в Україні, дозволить відновити функціонування інституційного механізму запобігання корупції, сприятиме відновленню належної діяльності НАЗК і виконання міжнародних зобов'язань України у сфері запобігання і протидії корупції, подальшому втіленню її європейських та євроатлантичних прагнень, а також зміцненню авторитету на міжнародній арені», - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що цей документ усуває законодавчі прогалини, що виникли у зв'язку з рішенням Конституційного суду від 27 жовтня про визнання неконституційними окремих положень закону України Про запобігання корупції, і забезпечує повноцінне функціонування НАЗК. Закон набуває чинності на наступний день після опублікування.

Підсумки року для Зеленського: топ виконаних і провалених обіцянок президентаПрезидент Володимир Зеленський за 2020 рік виконав 86 обіцянок, провалив – 55 і дав 209 нових.

Також повідомляється, що закон встановлює додаткові особливості здійснення повноважень НАЗК щодо суддів, суддів КСУ, спрямовані на забезпечення дотримання гарантій незалежності цих осіб. Такий підхід буде враховувати рішення КСУ від 27 жовтня та одночасно дозволить зберегти ефективність і пропорційність інституційного механізму запобігання корупції.

Документ також передбачає відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Крім того, закон встановлює особливості проведення повних перевірок декларацій і моніторингу способу життя щодо суддів, забезпечення правового регулювання щодо відповідальності за корупційні та пов'язані з корупцією правопорушення.

Раніше Зеленський підписав закон про відновлення відповідальності за брехню в деклараціях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: