Суд зобов’язав ДБР відкрити провадження проти Зеленського – ЗМІ

Читать на русском
Печерський районний суд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань відкрити провадження проти президента України Володимира Зеленського через загибель військового Ярослава Журавля на Донбасі.
Фото: УНІАН

Печерський районний суд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань відкрити провадження проти президента України Володимира Зеленського через загибель військового Ярослава Журавля на Донбасі.

Про це з посиланням на батька загиблого бійця повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що відповідне рішення суд ухвалив для задоволення скарги Сергія Журавля, який звинувачує главу держави у бездіяльності, яка призвела до загибелі його сина.

Він повідомив, що раніше вже звертався до Офісу генпрокурора та ДБР, вимагаючи відкрити провадження. Після невдалих спроб він звернувся до двох київських судів - Печерського та Шевченківського.

«Печерський районний суд уже ухвалив рішення, Шевченківський – поки ні. Рішення суду обов’язкове до виконання. Його текст уже отримали на руки, і моя довірена особа відправила його до ДБР. Через 10-12 днів має бути реакція», - зазначив чоловік.

Зазначимо, що морський піхотинець Ярослав Журавель був поранений поблизу Зайцевого в липні 2020 року.

Тоді, за словами батька військового, президент як верховний головнокомандувач заборонив відряджати спецпідрозділ на порятунок його пораненого сина. Ярослав Журавель втратив багато крові й помер. Точна дата його смерті невідома.

Нагадаємо, 13 липня у районі Зайцевого підірвався військовослужбовець, після цього евакуаційна група вирушила на його пошуки і потрапила в засідку; в результаті загинув військовий медик, а піхотинець Ярослав Журавель отримав поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: