Зеленський підписав закон про відновлення відповідальності за брехню в деклараціях

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про повернення відповідальності за недостовірне декларування посадовцями, яку 27 жовтня скасував Конституційний суд.
Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про повернення відповідальності за недостовірне декларування посадовцями, яку 27 жовтня скасував Конституційний суд.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

У повідомленні зазначається, що цей закон повертає відповідальність за декларування недостовірної інформації та за неподання суб’єктом декларування декларації.

«Підписаний документ усуває прогалини в законодавстві, що виникли у зв’язку з рішенням Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року, та забезпечує можливості притягнення до кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації та за неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», - повідомили в ОПУ.

Нагадаємо, в жовтні КСУ визнав незаконною кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях. Також він позбавив НАЗК низки повноважень.

Пізніше у Верховній раді створили робочу групу, яка повинна розробити законопроекти для відновлення електронного декларування та діяльності Конституційного суду.

«Слово і діло» також дізнавалося думку експерта, як рішення КСУ по недостовірного декларування вплине на антикорупційну систему.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: