Справа про збитки аеропорту «Бориспіль»: ВАКС не відсторонив підозрювану

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив детективу та прокурору у відстороненні посадової особи державного аеропорту.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд не відсторонив від посади начальниці служби договорів неавіаційної діяльності державного підприємства Міжнародний аеропорт «Бориспіль» Олесю Левочко, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до завдання збитків аеропорту.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

«У середу, 23 вересня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду відмовила в задоволенні клопотання детективу НАБУ про відсторонення від посади начальниці служби договорів неавіаційної діяльності ДП МА «Бориспіль», – інформують у суді.

Як повідомили у ВАКС, НАБУ і САП можуть оскаржити це рішення протягом 5 днів до апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Як відомо, за версією слідства, колишній генеральний директор аеропорту «Бориспіль», а нині президент МАУ Євген Дихне у змові з Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: «Артерія Груп» та «Кофе Бар Плюс». Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі терміналу D аеропорту «Бориспіль» за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі.

За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту «Бориспіль».

Нагадаємо, суд визначив заставу ексгендиректору аеропорту «Бориспіль» Дихне. Нещодавно журналіст «Слово і діло» з'ясував деталі цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: