Люстровані посадовці відсудили в України вже понад 800 тисяч гривень

Читать на русском
Україна вже виплатила близько 818,8 тисяч гривень компенсації люстрованим посадовцям за рішенням Європейського суду з прав людини.
Фото: УНИAН

Україна вже виплатила близько 818,8 тисяч гривень компенсації люстрованим посадовцям за рішенням Європейського суду з прав людини.

Про це розповіли в Мін'юсті виданню «РБК-Україна».

Лише в квітні виплати становили 27,7 тисяч євро, а це близько 818,8 тисяч гривень. За даними екс-прокурора Олега Підгайного, в ЄСПЛ вже звернулося близько 140 колишніх посадовців, звільнених у рамках закону про очищення влади. У разі перемоги їм доведеться сплатити по 5 тисяч євро моральної компенсації, а ще компенсація за послуги адвокатів 140 особам, які подали скарги.

Всього в список люстрованних внесли близько 900 прізвищ, але ще майже 4 тисячі екс-чиновників, які працювали за часів Януковича і побічно відчули на собі заборони закону про очищення влади, пов'язані з обмеженням доступу до держслужби.

Зазначимо, Європейський суд вказав, що українська влада «не врахувала індивідуальну роль» кожного чиновника, який потрапив під люстрацію через роботу в органах державної влади під час президентства Віктора Януковича.

«Слово і Діло» пропонує подивитись результати люстрації за останні 5 років в цифрах, скільки чиновників звернулись до ЄСПЛ та що з цього вийшло.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: