Британія не буде продовжувати перехідний період Brexit – Джонсон

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що Лондон не буде продовжувати переговори з Брюсселем з приводу майбутніх відносин сторін після Brexit у 2021 році.
Фото: АР

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що Лондон не буде продовжувати переговори з Брюсселем з приводу майбутніх відносин сторін після Brexit у 2021 році.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що Джонсон відхилив прохання законодавців від британської Консервативної партії про подовження перехідного періоду Brexit і зауважив, що він закінчиться 31 грудня, а отже рішення уряду з цього питання не зміниться.

«Ми вже говорили, що нам треба буде ратифікувати яку-небудь угоду до 1 січня. Лідер партії вважає за потрібне скликати парламент, щоб дати законодавцям право голосу», - додав прессекретар прем'єр-міністра.

Повідомляється, що без укладення відповідної угоди торгівля через Ла-Манш буде проводитися відповідно до правил СОТ, що передбачає введення мита на товари. Крім того, можуть виникнути труднощі і в інших сферах.

31 грудня 2020 року закінчується так званий перехідний період Brexit, і вже з 1 січня 2021 року Великобританія остаточно завершить процес виходу з ЄС.

Нагадаємо, раніше міністр з європейських справ Франції Клеман Бон заявив, що перемови між Лондоном та Брюсселем щодо остаточного виходу Британії зі складу ЄС можуть продовжитися і після встановленого Європарламентом дедлайну, який сплив минулої неділі.

Також ми писали, що у Лондоні повідомили, що Велика Британія та Європейський Союз будуть співпрацювати у сфері торгівлі та «розійдуться по-дружньому» навіть у випадку, якщо торговельна угода між ними так і не буде укладена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: