Велика Британія та ЄС не можуть узгодити умови Brexit – Джонсон

Читать на русском
Велика Британія та Європейський Союз не можуть узгодити остаточні умови Brexit: нині позиції сторін у ключових переговорах дуже далекі одна від одної.
Фото: АР

Велика Британія та Європейський Союз не можуть узгодити остаточні умови Brexit: нині позиції сторін у ключових переговорах «дуже далекі» одна від одної.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, пише Reuters.

За його словами, Брюссель та Лондон не можуть узгодити умови торговельної угоди, яку потрібно укласти до 31 грудня. Якщо цього не станеться, то Британія покине економічну зону Союзу за т.з. «жорстким сценарієм».

«Ми все ще дуже далекі у деяких ключових речах, але поки ми живі, ми сподіваємось, ми будемо продовжувати говорити, щоб побачити, що ми можемо зробити. Велика Британія точно не буде виходити з переговорів», — додав британський прем’єр.

Він також закликав британців, у випадку ймовірної відсутності угоди до кінця року, готуватися до співпраці з ЄС на загальних умовах.

«Зараз я маю повторити, найімовірніше, що ми повинні готуватися до умов СОТ, умов Австралії», — наголосив Джонсон і зауважив, що угода буде укладена, якщо ЄС цього захоче.

Нагадаємо, раніше Джонсон заявив про ймовірність Brexit без укладення торговельної угоди.

Також ми писали, що Борис Джонсон визнав, що законопроєкт про внутрішній ринок Великої Британії може змінити умови виходи країни зі складу ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: