ЄС готується до завершення Brexіt за жорстким сценарієм

Читать на русском
Саміт Європейського Союзу закликав усі країни об’єднання готуватися до остаточного виходу Британії зі складу ЄС за жорстким сценарієм, тобто без підписання угоди про подальшу торгівлю.
Фото з відкритих джерел

Саміт Європейського Союзу закликав усі країни об’єднання готуватися до остаточного виходу Британії зі складу ЄС за «жорстким сценарієм», тобто без підписання угоди про подальшу торгівлю між Лондоном та Брюсселем.

Відповідну заяву затвердили на саміті ЄС по Brexit у четвер.

У документі йдеться, що Єврорада погодилася подовжити період переговорів до 31 грудня.

«Європейська рада підтверджує, що перехідний період завершиться 31 грудня 2020 року, і зі стурбованістю відзначає, що прогрес на переговорах щодо ключових для спільноти питань недостатній, щоб досягти угоди», - сказано в документі.

В цих умовах Євросоюз доручає своєму головному переговірнику продовжити переговори в найближчі тижні і закликає Велику Британію вжити необхідних заходів, щоб зробити угоду можливою.

«У зв'язку з цим Європейська рада закликає всі країни та інститути співтовариства, а також всіх зацікавлених гравців активізувати роботу на всіх рівнях щодо підготовки до всіх сценаріїв, включаючи відсутність угоди. Саміт доручає Європейській комісії своєчасно підготувати пропозиції односторонніх надзвичайних заходів для забезпечення інтересів Євросоюзу», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель провели телефонні переговори щодо умов торгівлі між Британією та ЄС у майбутньому.

Також ми писали, що Борис Джонсон визнав, що законопроєкт про внутрішній ринок, який зараз розглядається британським парламентом, може в односторонньому порядку змінити вже погоджені умови Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: