Перемови щодо Brexit продовжаться і після дедлайну – французький дипломат

Читать на русском
Перемови між Лондоном та Брюсселем щодо остаточного виходу Британії зі складу ЄС можуть продовжитися і після встановленого Європарламентом дедлайну, який спливає вже цієї неділі.
Фото з відкритих джерел

Перемови між Лондоном та Брюсселем щодо остаточного виходу Британії зі складу ЄС можуть продовжитися і після встановленого Європарламентом дедлайну, який спливає вже цієї неділі.

Про це заявив міністр з європейських справ Франції Клеман Бон, пише The Guardian.

За його словами, французький уряд не буде поспішати із укладенням угоди.

«Було б не нормально сказати: ну, сьогодні неділя, вечір, так що давайте закінчимо і всім пожертвуємо. Це може бути важко, а іноді і важко зрозуміти, але необхідно знайти час і, у всякому разі, не жертвувати своїми інтересами під тиском календаря», - сказав Бон.

Торговельна угода між сторонами все ще може бути укладена до 1 січня, якщо буде досягнуто згоди, і Європарламент проведе голосування вже цього місяця. Однак Європейська комісія, як вважається, не бажає йти на такий крок.

«Зважаючи на те, що жодна з альтернатив не виглядає приємною, сторона ЄС прагне спробувати завершити угоду на цих вихідних, але обидві сторони продовжують боротьбу за пошук компромісу щодо виходу до британських морів для європейського риболовного флоту», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що раніше депутати Європарламенту заявили, що проведуть голосування щодо угоди 28 грудня, якщо умови будуть погоджені обома сторонами до півночі в неділю.

Нагадаємо, раніше у Лондоні повідомили, що Велика Британія та Європейський Союз будуть співпрацювати у сфері торгівлі та «розійдуться по-дружньому» навіть у випадку, якщо торговельна угода між ними так і не буде укладена.

Також ми писали, що британський прем’єр Борис Джонсон заявив про ймовірність Brexit без укладення торговельної угоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: