Британія готова до «жорсткого» Brexit – Джонсон

Читать на русском
Велика Британія готова остаточно вийти з економічного простору Європейського Союзу, покинувши єдиний ринок та митний союз ЄС без укладення нової угоди про торгівлю.
Фото: АР

Велика Британія готова остаточно вийти з економічного простору Європейського Союзу, покинувши єдиний ринок та митний союз ЄС без укладення нової угоди про торгівлю.

Про це заявив прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон, повідомляє агенція Reuters.

За словами Джонсона, для Лондона настав час підготуватися до Brexit без торгівельної угоди, оскільки Європейський Союз відмовився вести конструктивні переговори. Він додав, що, якщо найближчим часом, Брюссель не змінить курс, то угоди не буде.

«Я дійшов висновку, що до 1 січня нам слід підготуватися з домовленостями, які більше нагадують австралійські, засновані на простих принципах глобальної вільної торгівлі. Якщо не відбудеться принципової зміни підходу, ми будемо йти на австралійське рішення. І ми маємо зробити це з великою впевненістю», – сказав Джонсон.

Нагадаємо, раніше саміт Європейського Союзу закликав усі країни блоку готуватися до остаточного виходу Британії зі складу ЄС за «жорстким сценарієм», тобто без підписання угоди про подальшу торгівлю між Лондоном та Брюсселем.

Також ми писали, що Борис Джонсон підтвердив, що Британія намагалася порушити вже погоджені умови Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: