Лондон та Брюссель досягли принципової згоди у низці питань щодо Brexit

Читать на русском
Віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович та канцлер герцогства Ланкастер Майкл Гоув оголосили про досягнення принципової згоди навколо виконання Протоколу щодо Ірландії та Північної Ірландії, який входить до пакету документів про Brexit.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович та канцлер герцогства Ланкастер Майкл Гоув оголосили про досягнення принципової згоди навколо виконання Протоколу щодо Ірландії та Північної Ірландії, який входить до пакету документів про Brexit.

Відповідна заява опублікована на сайті Єврокомісії.

У ній зазначається, що співголови спільного комітету ЄС-Велика Британія провели зустріч, під час якої вони вирішили низку важливих питань, пов’язаних із імплементацією Угоди про вихід, аби протокол щодо Ірландії і Північної Ірландії був чинним до кінця перехідного періоду, тобто до 1 січня 2021 року.

«За результатами інтенсивної та конструктивної роботи протягом минулих тижнів співголови можуть оголосили про принципову згоду між ними щодо всіх питань, особливо стосовно протоколу по Ірландії та Північній Ірландії», - йдеться у заяві.

Повідомляється, що принципова згода досягнута з питань прикордонного контролю та контролю за ввозом тварин, рослин та похідних продуктів, стосовно експортних декларацій, постачання медичних препаратів, охолодженої м’ясної продукції та інших продовольчих товарі для супермаркетів, правил застосування державної допомоги тощо.

Сторони також погодили перелік інших питань, щодо яких будуть прагнути згоди в межах Спільного комітету до 1 січня 2021 року, зокрема, йдеться про правила перебування громадян ЄС на території Великої Британії.

Усі нові політичні домовленості мають пройти процедури внутрішнього ухвалення в ЄС та у Великій Британії.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Лондон готовий остаточно вийти з економічного простору Європейського Союзу, покинувши єдиний ринок та митний союз ЄС без укладення нової угоди про торгівлю.

Також ми писали, що Джонсон підтвердив, що Британія намагалася порушити вже погоджені умови Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: