У ДБР прокоментували виклик лідерів Майдану на допит

Читать на русском
Виклик учасників Революції Гідності на допит до ДБР не має політичних мотивів і зумовлений необхідністю провести повне та неупереджене розслідування обставин кримінального провадження.
Фото з відкритих джерел

Виклик учасників Революції Гідності на допит до Державного бюро розслідувань не має політичних мотивів і зумовлений необхідністю провести повне та неупереджене розслідування обставин кримінального провадження.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

У повідомленні зазначається, що лідерів Євромайдану викликають до ДБР у якості свідків.

«Слідчі дії, а саме допити вказаних осіб у якості свідків, зумовлені необхідністю виконання статті 2 КПК України щодо забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування всіх обставин кримінального провадження», - зауважили в Бюро.

У пресслужбі також підкреслили, що допит активістів відбуватиметься у рамках розслідування кримінального провадження за статтею 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), яке було зареєстроване Офісом Генерального прокурора на виконання рішення суду.

Також там додають, що через ситуацією із коронавірусом усі допити наразі призупинені.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ДБР викликало на допит екс-секретаря РНБО Олександра Турчинова, нардепа від «Європейської солідарності» Андрія Парубія, міського голову Києва Віталія Кличка та народного депутата попереднього скликання Тетяну Черновол, які були активними учасниками Революції Гідності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: