ДБР назвало нову можливу причину пожеж в Луганській області

Читать на русском
Причиною лісових пожеж в Луганській області могло стати системне розкрадання пального під керівництвом обласного управління ДСНС, заявили в ДБР.
dbr.gov.ua

Слідчі Державного бюро розслідувань провели обшук в управлінні ДСНС в Луганській області і встановили ще одну ймовірну причину масштабних лісових пожеж в регіоні.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у четвер, 19 листопада.

Пожежі на Луганщині: чи можливо в майбутньому попередити катастрофуУкраїна має поцікавитися досвідом таких країн, як Австралія та США, в яких масштабні пожежі відбуваються дуже часто, й це дасть змогу застосувати превентивні заходи для захисту населення, вважає експерт.

За даними слідства, однією з головних причин масштабних пожеж могло стати системне розкрадання пального під керівництвом ГУ ДСНС в Луганській області.

У ДБР уточнили, що в ході обшуку слідчі з прокурорами виявили ймовірні знаряддя злочину, а також документи та інші предмети, що є доказом для кримінального провадження.

«Майже в кожному структурному підрозділі зазначеного управління за вказівкою керівництва були придбані спеціальні технічні засоби - для корекції одометрів автомобілів. Саме з їхньою допомогою систематично проводилися маніпуляції з пробігом спецтехніки, за допомогою яких завищували реальний пробіг автомобілів, а пальне розкрадали», - йдеться в повідомленні Бюро.

Крім того, зараз слідство вивчає обставини організації та діяльності Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також координації дій сил, залучених до гасіння пожеж.

Проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні. Справу розслідують як службове недбальство, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 ККУ).

Пожежі на території Луганської області – ДБР провело обшуки у посадовців ДСНСДержавне бюро розслідувань

Нагадаємо, жертвами масштабних пожеж в Луганській області стали 11 осіб. У Кабміні пообіцяли виплатити сім'ям загиблих по 200 тисяч гривень допомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: