Білоруська прокуратура відкрила нові провадження проти опозиції

Читать на русском
Генеральна прокуратура Білорусі відкрила кримінальні провадження проти лідерки білоруської опозиції Світлани Тіхановської та членів Координаційної ради Білорусі.
Архівне фото

Генеральна прокуратура Білорусі відкрила кримінальні провадження проти лідерки білоруської опозиції Світлани Тіхановської та членів Координаційної ради Білорусі.

Про це йдеться у заяві генеральної прокуратури Білорусі.

Зазначається, що опозиціонерам закидають створення екстремістського формування, а також подальше управління ним.

Звинувачення отримали Світлана Тіхановська, Марія Колеснікова, Максим Знак, Павло Латушко, Ольга Ковалькова, Сергій Дилевський та низка інших опозиціонерів, причетних до роботи Координаційної ради. Окрім цього, членів ради звинуватили також у змові з метою захоплення державної влади неконституційним шляхом.

Повідомляється також, що звинувачення отримав і один із засновників фонду допомоги BY_help для постраждалих від переслідування влади Олексій Леончиков, якого звинувачують у «фінансуванні діяльності екстремістського формування».

Нагадаємо, раніше Світлана Тихановська заявила, що планує керувати країною протягом перехідного періоду в 45 днів у разі відмови Олександра Лукашенка від влади.

Також ми писали, що білоруські опозиціонери отримали премію Сахарова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: