Білоруські опозиціонери отримали премію Сахарова

Читать на русском
У середу, 16 грудня, на засіданні Європарламенту в Брюсселі відбулася церемонія вручення премії Сахарова опозиціонерам з Білорусі.

У середу, 16 грудня, на засіданні Європарламенту в Брюсселі відбулася церемонія вручення премії Сахарова опозиціонерам з Білорусі.

«Для мене велика честь вручити премію імені Сахарова 2020 року демократичній опозиції Білорусі та вітати Світлану Тихановську та її колег-лауреатів тут в Європарламенті. Сьогодні ми віддаємо данину їхній мужності та силі», - сказав голова Європарламенту Давид Сассолі, пише Deutsche Welle.

Сенцову вручили премію СахароваУкраїнський режисер та колишній політв'язень Олег Сенцов отримав премію Сахарова в Європейському парламенті.

Як відомо, що демократичну опозицію в Білорусі представляє Координаційна рада. Зокрема, екскандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська, письменниця Світлана Алексієвич, активісти Марія Колесникова, Ольга Ковалькова та Вероніка Цепкало.

Премія «За свободу думки» імені Сахарова була заснована в 1988 році Європейським парламентом на честь радянського фізика і правозахисника Андрія Сахарова. Премія вручається особам, які зробили внесок у боротьбу за свободу думки, права людини.

Торік український режисер та колишній політв'язень Олег Сенцов отримав премію Сахарова в Європейському парламенті.

Він також став лауреатом правозахисної премії Сахарова у 2018 році. Нагороду замість нього тоді отримали його сестра Наталя Каплан і адвокат Дмитро Дінзе.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: