У Зеленського назвали крайній термін щодо виплат ФОПам

Читать на русском
В Україні виплати карантинних 8 тисяч гривень підприємцям повинні здійснити до 8 січня 2021 року.
president.gov.ua

В Україні виплати «карантинних» 8 тисяч гривень підприємцям повинні здійснити до 8 січня 2021 року.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на нараді в понеділок, 21 грудня, передає пресслужба ОПУ.

Підтримка ФОПів: чи врятує підприємців 8 тисяч гривень від державиВ умовах економічної кризи раціональний перерозподіл фінансових ресурсів та витрат дав би більше користі малим підприємцям, аніж одноразові виплати.

«У нас 710 тисяч ФОПів і суб'єктів господарювання, які повинні отримати виплати. І здійснити це потрібно до 8 січня. Це один із пріоритетів для уряду», - зазначив Зеленський.

В ОПУ також запевнили, що більшість підприємців отримає державну допомогу ще до кінця 2020 року.

«Майже 300 тисяч заявок на отримання допомоги у зв'язку з майбутнім посиленням карантинних заходів буде задоволено до кінця тижня. Це більше 90% всіх заявок, що надійшли за минулий тиждень через додаток «Дія», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що сьогодні починається виплата матеріальної допомоги людям, діяльність яких буде обмежена в результаті посиленого карантину з 8 січня.

«До Пенсійного фонду вже передали кошти для 280 тисяч заявок. Сьогодні, згідно з постановою, перший день, коли ми починаємо виплати людям», - сказав він.

Нагадаємо, в Україні за тиждень на отримання 8 тисяч для ФОП подали понад 283 тисяч онлайн-заявки. Вони приймаються до 31 грудня.

В інтерв'ю «Слово і діло» міністр соцполітики Марина Лазебна пояснила, чому не всі ФОП можуть претендувати на 8 тисяч допомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: