Лазебна пояснила, чому не всі ФОПи можуть претендувати на 8 тисяч допомоги

Читать на русском
Марина Лазебна в інтерв'ю Слово і діло розповіла, чому не всі ФОПи можуть отримати карантинні 8 тисяч.
Слово і діло

Міністр соціальної політики Марина Лазебна пояснила, чому не всі фізичні особи-підприємці можуть претендувати на 8 тисяч гривень допомоги.

Нагадаємо, виплати зможуть отримати наймані працівники, чиї роботодавці сплатили ЄСВ за останні три місяці, а також ФОПи, які оплатили ЄСВ за два перші квартали 2020 року.

«Фізичні особи-підприємці, реєстрація яких відбулася лише три місяці тому, теж не підпадають. Коло осіб, на яких поширюється програма, розробляло Міністерство економіки. Дійсно є багато індивідуальних питань, які треба вирішувати. Але абсолютно всі індивідуальні випадки врахувати неможливо. Виходили з того, що третій квартал був більш-менш стабільний, працювала економіка, працювали люди, сплачувалися внески. Тому одним із критеріїв є сплата єдиного соціального внеску за три місяці в третьому кварталі», – розповіла Лазебна в інтерв'ю «Слово і діло».

Вона також зазначила, що для фізичної особи-підприємця ЄСВ має бути сплачений, а для найманого працівника – досить нарахованого.

За прогнозами уряду, до кінця року очікується не менше 700 тисяч заявок на отримання 8 тисяч допомоги. «Тобто, взагалі програма на мільйон, але ми розуміємо, що можуть бути різні причини, людина може не податися на цю програму», – додала міністр.

Раніше «Слово і діло» розібралося, як отримати 8 тисяч гривень фінансової допомоги.

Також ми писали про те, кому спишуть або відтермінують податкові борги на час карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: