8 тисяч для ФОП: в уряді назвали дату отримання перших виплат

Читать на русском
Виплата матеріальної допомоги у зв'язку з посиленням карантину фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам, які втратили частину зарплати в результаті введення карантинних обмежень  у розмірі 8 тисяч гривень розпочнеться вже 22 грудня.
Фото з відкритих джерел

Виплата матеріальної допомоги у зв'язку з посиленням карантину фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам, які втратили частину зарплати в результаті введення карантинних обмежень у розмірі 8 тисяч гривень розпочнеться вже 22 грудня.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Фінансова допомога ФОПам: як отримати 8 тисяч гривеньХто може претендувати на обіцяні президентом Зеленським виплати під час карантину та як їх отримати.

За його словами, першими виплати почнуть отримувати ті, хто вже подав заявку на їх отримання. Особи ж, які збираються подати заявку після 21 грудня, отримають матеріальну допомогу від держави вже на початку 2021 року.

«Наймані працівники можуть працювати як у ФОП, так і в компаніях іншої форми власності. Наприклад, якщо підприємство, ТОВ або ФОП, має 10 найманих працівників, то всі 10 працівників подаються самостійно через «Дію», отримуючи компенсацію 8 тис. грн. У разі самого ФОП, він також отримує ці 8 тис. грн. Ми орієнтуємося, що з 22-го числа, відразу після завершення так званого нашого першого дедлайну, ми почнемо виплати», - сказав міністр.

Нагадаємо, 4 грудня Рада ухвалила пакет президентських законопроектів для підтримки бізнесу на час карантину. Володимир Зеленський підписав закони 7 грудня.

«Слово і діло» дізнавалося думку експерта, чи врятують підприємців 8 тисяч гривень від держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: