Україна поки що не серед пріоритетних країн на отримання вакцини – Зеленський

Читать на русском
Україна поки що не входить до списку 92 країн, які пріоритетно можуть отримати вакцину в січні-лютому. Однак в ОПУ працюють над цим питанням.
president.gov.ua

Україна поки що не входить до списку 92 країн, які пріоритетно можуть отримати вакцину від коронавірусу в січні-лютому наступного року. Однак в ОПУ працюють над цим питанням.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час дипломатичної конференції «Стратегічні пріоритети зовнішньої політики України» в середу, 17 грудня. Трансляцію вела пресслужба ОПУ.

Боротьба з COVID-19: чи буде доступною вакцина проти коронавірусуЕксперт вважає, із початком щеплення попит на вакцину зростатиме і є ризик, що на цьому намагатимуться заробити.

«Нам необхідно отримати перші партії вакцини вже на початку наступного року - в січні, щоб почати вакцинацію в Україні. На жаль, ми поки не входимо в пріоритетні 92 країни, які можуть отримати вакцину в січні-лютому. Але ми над цим дуже сильно працюємо», - сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що завдання отримання вакцини залишається для влади в пріоритеті.

«Над цим завданням працюють керівництво держав, дипломатичний корпус і співробітники українських спецслужб. Інформація про країни, де найближчим часом може початися вакцинація, і де може залишитися надлишок вакцин у нас є», - запевнив Зеленський.

Нагадаємо, раніше в МОЗ допускали, що вакцинацію в Україні розраховують почати вже в лютому.

Сьогодні Максим Степанов уточнив плани щодо етапів вакцинації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: