Зеленський розповів, як просувається «питання з Кримом»

Читать на русском
Україна повернула питання окупованого Криму і його звільнення в міжнародний порядок денний, заявив Зеленський.
president.gov.ua

Україна повернула питання тимчасово окупованого Криму і його звільнення до міжнародного порядку денного.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пленарної сесії «Стратегічні пріоритети зовнішньої політики України» з дипломатами і послами. Трансляцію вела пресслужба ОПУ.

Україна представила ЄС концепцію Кримської платформиУкраїна представила ЄС Міжнародної кримської платформи під час обговорення наслідків анексії півострова.

«Важлива подальша робота над звільненням українського півострова Крим. Можу із задоволенням відзначити, що сьогодні це питання повернуто в міжнародний порядок денний. «Кримська платформа», - це наша ініціатива щодо консолідації міжнародних зусиль для деокупації Криму - набуває все більшого розголосу. Цю ініціативу вже підтримали наші партнери в Європі і Північній Америці і я закликаю вас більш активно працювати над залученням в неї країн інших регіонів», - сказав він.

Зеленський нагадав, що в цьому році Генеральна Асамблея ООН в черговий раз ухвалила дві дуже важливі «кримські» резолюції - проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим і ситуація з правами людини в АР Крим.

«Важливо, щоб про їхній зміст знали всі наші міжнародні партнери. Це основне завдання для нашого постійного представника при ООН, він це вже, до речі, блискуче робить», - додав президент.

Він зазначив, що інші дипломати також повинні інформувати про зміст ініційованих Україною документів в столицях інших країн.

Нагадаємо, Україна обговорила з ЄС наслідки окупації Криму.

Також повідомлялося, що Україна запросила Молдову приєднатися до Кримської платформи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: