Джонсон заявив про ймовірність Brexit без укладення торговельної угоди

Читать на русском
Остаточний вихід Великої Британії зі складу Європейського Союзу може статися без укладення торговельної угоди з Брюсселем.
Фото: АР

Остаточний вихід Великої Британії зі складу Європейського Союзу може статися без укладення торговельної угоди з Брюсселем.

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британія Борис Джонсон, пише The Guardian.

Він закликав британців готуватися до Brexit за «жорстким сценарієм», оскільки є ймовірність, що переговори про укладення угоди про торгівлю між Лондоном та Брюсселем можу закінчитися нічим.

Окрім того, після тригодинних переговорів із главою Європейської комісії Урсулою он дер Ляйен, британський прем’єр повідомив, що Британія може стати «заручницею орбіти ЄС».

«Уявіть, що є брати-близнюки Велика Британія та ЄС. І якщо ЄС захоче собі нову зачіску, то Британія має наслідувати приклад або отримати покарання. Якщо ЄС захоче дорогу сумку, то нам потрібно повторити це. Тільки в даному випадку мова йде про тарифи» , - заявив Джонсон.

Він додав, що між Євросоюзом і Великою Британією можуть встановитися відносини як між Австралією й ЄС - без торгової угоді.

Нагадаємо, раніше саміт Європейського Союзу закликав усі країни об’єднання готуватися до остаточного виходу Британії зі складу ЄС за жорстким сценарієм, тобто без підписання угоди про подальшу торгівлю.

Також ми писали, що Борис Джонсон визнав, що законопроєкт про внутрішній ринок Великої Британії може змінити умови виходи країни зі складу ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: