ЄС схвалив третій пакет санкцій проти режиму Лукашенка

Читать на русском
Європейська рада схвалила третій пакет санкцій щодо білоруського керівництва, які запроваджують через застосування насильства відносно громадян та порушення прав людини режимом Лукашенка.
Фото з відкритих джерел

Європейська рада схвалила третій пакет санкцій щодо білоруського керівництва, які запроваджують через застосування насильства відносно громадян та порушення прав людини режимом Лукашенка.

Відповідне повідомлення розміщене на сайті Європейської ради.

«Рада ЄС сьогодні вирішила ухвалити 36 додаткових об’єктів для санкцій. Ці санкції спрямовані проти посадовців високого рівня, які є відповідальними за продовження насильства, репресій, та залякування учасників мирних демонстрацій, серед іншого - лідерів опозиції та журналістів. Санкції також стосуються економічних груп, представників великого бізнесу та компаній, які отримують вигоду або підтримують режим Олександра Лукашенка», - йдеться у документі.

У ньому також зазначається, що це рішення має надіслати потужне послання політичним фігурам та економічним групам про те, що підтримка режиму буде для них дорого коштувати.

Обмежувальні заходи включають заборону на подорожі та заморожування активів. Заборона на подорожі стосується на тих, хто включений до санкційного списку, і забороняє їм в’їзд або транзит через територію ЄС, з одночасним заморожуванням активів або економічних ресурсів цих осіб.

На додаток до цього, громадянам ЄС і європейським компаніям заборонено надавати будь-які кошти у розпорядження осіб, які внесені до санкційного списку.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Олександр Лукашенко почав втрачати лояльність білоруських міліціонерів та працівників спецслужб, що може привести до краху його режиму.

Також ми писали, що Лукашенко може бути відсторонений від влади внаслідок військового або номенклатурного перевороту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: