США в ОБСЄ звинуватили РФ у затягуванні війни на Донбасі

Читать на русском
Головною причиною відсутності прогресу у врегулюванні конфлікту на Донбасі у 2020 році стала відмова Росії виконувати зобов’язання у рамках Мінських домовленостей.
Фото: АР

Головною причиною відсутності прогресу у врегулюванні конфлікту на Донбасі у 2020 році стала відмова Росії виконувати зобов’язання у рамках Мінських домовленостей.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Джеймс Гілмор під час останнього цьогоріч пленарного засідання засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, пише Укрінформ.

«Відмова Росії виконувати свої «мінські» зобов'язання та вести добросовісні переговори є причиною того, чому у 2020 році не вдалося досягти більшого прогресу», - зазначив американський дипломат.

Він підкреслив, що через рік після Нормандського саміту у Парижі так і не вдалося втілити конкретні заходи з розмінування, розведення сил та засобів, відкриття нових КПВВ.

«Міжнародному комітету Червоного хреста також досі не надано повний і безумовний доступ до усіх затриманих осіб у підконтрольних Росії районах Донбасу», - додав Гілмор.

Водночас він повідомив, що Україна свої зобов’язання виконує. Але попри це, Москва «продовжує демонструвати неконструктивний підхід у мирних перемовах» та затягує війну.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін запевнив, що Росія «нарощуватиме підтримку» Донбасу.

Також ми писали, що Леонід Кравчук заявив про те, що Росія зобов'язана взяти на себе відповідальність за виконання домовленостей по Донбасу, досягнутих на нормандському саміті в Парижі в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: