Путін запевнив, що Росія «нарощуватиме підтримку» Донбасу

Читать на русском
Росія як підтримувала, так і буде підтримувати Донбас, ми навіть будемо нарощувати нашу підтримку Донбасу - заявив Путін.

Росія «нарощуватиме підтримку Донбасу» по гуманітарній лінії та по лінії прямого співробітництва.

Про це сказав сьогодні президент РФ Володимир Путін на щорічній великій пресконференції, пише Інтерфакс.

«Росія як підтримувала, так і буде підтримувати Донбас, ми навіть будемо нарощувати нашу підтримку Донбасу. Це стосується виробництва, розв'язання соціальних питань, питань інфраструктурного характеру», - сказав президент.

При цьому він зазначив, що «в Росії розуміють всю складність ситуації в Донбасі». Путін також назвав неможливим односторонню зміну положень Мінських угод.

Рада продовжила дію закону щодо Донбасу: як голосували нардепиПродовження дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО не підтримали тільки фракції Батьківщина і Голос.

«Мінські угоди підтверджені відповідною резолюцією Ради безпеки ООН і, отже, набрали чинності міжнародного закону, тому в односторонньому порядку нічого переглянути не вдасться. Потрібно із повагою ставитися до іншої сторони, яка підписала цей договір, а саме до представників Донбасу», - сказав президент.

Разом з тим, Путін зазначив, що врегулювання ситуації в Донбасі «неминуче рано чи пізно станеться, питання тільки коли, і це значною мірою залежить від української влади».

Відповідаючи на питання щодо перспектив розвитку російсько-українських відносин, Путін заявив, що це також «значною мірою залежить від української влади».

«Я не скажу від України, а від української влади. Практично всі голови держави та чинний Володимир Зеленський, приходили з гаслом припинення конфлікту в Донбасі, з гаслом об'єднання країни, ну і в кінцевому підсумку, вибудовування відносин з Росією, але нічого не виходить у них. Тому що, коли вони приходять до влади - спираються на більшість виборців, а коли потрапляють до влади, починають коливатися і постійно озиратися, ну не вистачає мені, здається, просто політичної мужності, на крайні націоналістичні сили. Так само відбувається і зараз», - сказав Путін.

Раніше Леонід Кравчук заявив про те, що Росія зобов'язана взяти на себе відповідальність за виконання домовленостей по Донбасу, досягнутих на нормандському саміті в Парижі в 2019 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: