«Підтримка» Донбасу від Путіна: як зміниться ситуація в ОРДЛО найближчим часом

Читать на русском
Олександр Мусієнкополітичний експерт

Росія «нарощуватиме підтримку Донбасу», заявив президент РФ Володимир Путін на щорічній великій пресконференції. Така «допомога» включатиме не тільки «гуманітарні» конвої, а й іншу «співпрацю». У коментарі «Слово і діло» політолог Олександр Мусієнко пояснив, що подібними заявами Кремль подає сигнал про нарощування військової присутності на Донбасі.

«З одного боку, це сигнал для України, що Росія буде продовжувати чинити тиск на президента України та українську владу і вимагатиме поступок. Бо, як ми розуміємо, вони мають на увазі не підтримку мирного населення, а підтримку військових, які перебувають на Донбасі», ‒ сказав Мусієнко.

Мусієнко уточнив, що використовуючи гуманітарну термінологію Кремль «допомагатиме» Донбасу по військовій лінії.

У МОЗ повідомили, чи торкнеться вакцинація українців в ОРДЛОМОЗ планує вакцинувати від коронавірусу жителів окупованих територій, які є громадянами України.

«По-друге, це сигнал, що тиск на Україну буде збільшений. Крім того, Росія сигналізує про те, що російська присутність там буде збільшуватися. Мається на увазі ‒ військові моменти, забезпечення зброєю тощо. Мирного населення це мало стосується, бо хай там як, багато питань, особливо з підтримки незахищених верств населення, пенсіонерів, бере на себе Україна. Тому за цією заявою, передусім, стоїть сигнал про те, що Росія і надалі буде тиснути на Україну в питанні Донбасу», ‒ додав він.

Нагадаємо, що у листопаді Росія учергове в односторонньому порядку оформила 100-й так званий гумконвой.

Раніше Леонід Кравчук заявив про те, що Росія зобов'язана взяти на себе відповідальність за виконання домовленостей щодо Донбасу, досягнутих на «нормандському» саміті в Парижі в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: