Зарплати в Кабміні: скільки Шмигаль і міністри заробили у листопаді

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити не тільки за тим, як політики і чиновники виконують свої обіцянки, але і скільки вони заробляють. Сьогодні пропонуємо подивитися, скільки в листопаді заробили Денис Шмигаль і його міністри.

У самого прем'єра Шмигаля зарплата, як завжди, одна з найскромніших – 43 тис. 667 грн. Найбільш високооплачуваним міністром у листопаді була очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна – вона отримала 158 тис. 933 грн. Така сума вийшла за рахунок допомоги з тимчасової втрати працездатності та допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

На другому місці міністр оборони Андрій Таран – 148 тис. 605 грн, на третьому – в.о. міністра енергетики Юрій Бойко, який заробив 116 тис. 867 грн. Бойку виплатили відпускні, допомогу через тимчасову непрацездатність, грошову допомогу в розмірі середньомісячної зарплати. Понад сто тисяч заробив також Сергій Бессараб, якого цього тижня звільнили з посади міністра у справах ветеранів.

Найбільш скромні зарплати були у голови МОЗ Максима Степанова (37 тис. 875 грн) і віцепрем'єра Олексія Рєзнікова (18 тис. 715 грн).

Заступник міністра юстиції Віталій Василик заробив 215 тис. 457 грн. Це з урахуванням зарплати за час відпустки, допомоги на оздоровлення, для вирішення соціально-побутових питань та допомоги з тимчасової непрацездатності. Його колега Сергій Орлов заробив 168 тис. 411 грн, включаючи зарплату за час відпустки, допомогу на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.

Зарплата заступниці голови МЗС Еміне Джапарової в минулому місяці склала 145 тис. 661 грн, заступниці керівниці Мінкульту Світлани Фоменко – 134 тис. 390 грн.

Зарплати міністрів за жовтень можна подивитися на наших інфографіках.

Раніше ми писали, як члени уряду виконують обіцянки.

Нагадаємо, Верховна рада призначила Юлія Лапутіну міністром у справах ветеранів, Романа Лещенка – міністром аграрної політики, Сергія Шкарлета міністром освіти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: