У Кабміні озвучили терміни впровадження накопичувальних пенсій

Читать на русском
З 2022 року в Україні можуть впровадити накопичувальну пенсію. Відповідну заяву зробила сьогодні міністр соціальної політики Марина Лазебна.

З 2022 року в Україні можуть впровадити накопичувальну пенсію.

Відповідну заяву зробила сьогодні міністр соціальної політики Марина Лазебна, повідомляє пресслужба міністерства у вівторок, 15 грудня.

Для цього, за її словами, Верховна Рада має прийняти відповідний законопроект у другому читанні.

Пенсійна реформа: як відбуватиметься сплата внесків за накопичувальною системоюПерехід на накопичувальну пенсійну систему буде супроводжуватися тим, що державні й приватні фонди деякий час працюватимуть одночасно, вважає експерт.

«У 2021 році ми також введемо другий рівень. Можливо, введення буде з 1 січня 2022 року, але за умови, що законопроект №2683 ухвалять у першому кварталі 2021 року і все, від кого залежить впровадження, засукають рукава і дуже добре попрацюють», - сказала вона.

В іншому випадку, доведеться підвищувати рівень Єдиного соціального внеску.

«Так, доведеться це зробити. Або підвищувати інші податки, щоб фінансувати пенсії, на які не вистачить ЄСВ, тобто з державного бюджету», - сказала Лазебна.

Раніше Кабінет міністрів схвалив проєкт закону про накопичувальну професійну пенсійну систему і буде пропонувати його Верховній Раді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: