Зеленський підписав закон про «зелену» енергетику

Читать на русском
Президент підписав законопроект номер 3658, який закріплює ключові положення урядового меморандуму з виробниками зеленої енергетики.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський підписав закон про «зелену» енергетику.

Про це написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook у п'ятницю, 31 липня.

Законопроект про «зелену» енергетику: чи зміниться тариф для населенняЗаконопроект вирішує проблему із заборгованістю на ринку відновлюваної енергетики, однак це не впливає безпосередньо на тариф для населення, вважає експерт.

«Президент підписав законопроект №3658, який закріплює ключові положення урядового меморандуму з виробниками «зеленої» енергетики. Цей закон дозволить знизити тариф для сонячних електростанцій на 15%, а для вітрових електростанцій - на 7,5%», - пише Шмигаль.

Він додав, що на практиці це означає, що держава й всі українці заощадять майже 7 млрд гривень щорічно.

Крім того, прем'єр розраховує, що до 2030 року меморандум дасть можливість зменшити обсяг виплат «зеленій генерації» приблизно на 2 млрд євро.

«Підписаний закон сприятиме збалансуванню ринку електроенергії, захистить права інвесторів і дозволить уникнути підвищення тарифів на електроенергію для людей», - підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, ВР схвалила даний закон на позачерговому засіданні 21 липня. Він передбачає зниження тарифів для сонячних електростанцій на 15%, для вітроелектростанцій - на 7,5% без пролонгації терміну їх дії.

22 липня у Верховній раді зареєстровано проєкт постанови, який заблокував підписання законопроекту про зниження «зеленого» тарифу.

Голова Верховної ради Дмитро Разумков у вівторок, 28 липня, підписав законопроект про «зелену» енергетику.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: