Міненерго планує залучити до 300 млн євро кредитів для «зеленої» енергетики

Читать на русском
Міненерго планує залучити до 300 млн євро кредитів для зеленої енергетики, розповіла Ольга Буславець.

В. о. міністра енергетики Ольга Буславець розповіла, як міністерство буде реалізовувати положення закону про вдосконалення умов підтримки «зеленої» енергетики.

Зокрема міністерство має намір залучити до 300 млн євро кредитних коштів, на пільгових умовах, щоб покрити частину заборгованості ДП «Гарантований покупець» за «зеленим» тарифом.

Законопроект про «зелену» енергетику: чи зміниться тариф для населенняЗаконопроект вирішує проблему із заборгованістю на ринку відновлюваної енергетики, однак це не впливає безпосередньо на тариф для населення, вважає експерт.

Тривають переговори з державними банками та міжнародними фінансовими інституціями щодо залучення кредиту. Буславець додала, що банки можуть дати такий кредит за умови фінансової стабілізації роботи учасників ринку електроенергії.

Також у міністерстві визначаються з обсягами річних квот підтримки «зеленої» енергетики, графіками організації аукціонів.

Паралельно готуються нормативно-правові акти, спрямовані на імплементацію положень закону.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон про «зелену» енергетику.

Раніше ВР схвалила даний закон на позачерговому засіданні 21 липня. Він передбачає зниження тарифів для сонячних електростанцій на 15%, для вітроелектростанцій - на 7,5% без пролонгації терміну їх дії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: