Україна в ТКГ висловилася про продовження закону щодо Донбасу

Читать на русском
Продовження на рік особливого порядку самоврядування в ОРДЛО буде сприяти мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донбасу.
фото з відкритих джерел

Ухвалення Радою законопроєкту №4467 про продовження на рік особливого порядку самоврядування в ОРДЛО сприятиме мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донбасу.

Про це сьогодні повідомила пресслужба української делегації в ТКГ.

Особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО: чому дію закону знову продовжуютьЗ 2014 року формальний закон так і не почав діяти, адже окупаційні війська так і не вивели з ОРДЛО, а відтак і не провели місцеві вибори. Однак, цю норму щороку продовжують.

«Ухвалення законопроекту як закону сприятиме мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей відповідно до політичних домовленостей», – йдеться в повідомленні.

Україна в ТКГ нагадала, що закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» передбачено відповідно до пункту №3 Протоколу за результатами консультацій Тристоронньої контактної групи про спільні кроки від 5 вересня 2014 року.

«Таким чином, втрата сили зазначеного закону може призвести до звинувачень РФ у зриві мирного врегулювання і підірвати переговорний процес», – підкреслили в делегації.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні ВР ухвалила законопроєкт №4467 про внесення зміни до статті 1 закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

«Слово і діло» пропонує подивитися, як голосували нардепи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: