Прокурори планують ініціювати екстрадицію Януковича

Читать на русском
Віктора Януковича, якого звинувачують в організації насильницьких злочинів 18-20 лютого 2014 року в Києві, планують повернути до України: прокурори, які виступають на стороні обвинувачення, збираються розпочати процедуру екстрадиції.
Фото з відкритих джерел

Експрезидента України Віктора Януковича, якого звинувачують в організації насильницьких злочинів 18-20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності в Києві, планують повернути до України: прокурори, які виступають на стороні обвинувачення, збираються розпочати процедуру екстрадиції.

Про це представники обвинувачення заявили під час судового розгляду клопотання про застосування до Януковича заочного арешту, пише УНН.

«У 575-й ст. Кримінального процесуального кодексу передбачено, що до клопотання про видачу особи в Україну, тобто про її екстрадицію, а таке питання сторона обвинувачення збирається ініціювати, обов’язково додається копія ухвали слідчого судді або суду про тримання особи під вартою, якщо видача запитується для притягнення особи до кримінальної відповідальності», — заявив прокурор.

Раніше повідомлялося, що Януковичу виділили безкоштовного адвоката через неявку його захисників до суду. А на засіданні суду 10 грудня державний адвокат Януковича попросив в суду час для ознайомлення з матеріалами клопотання.

Нагадаємо, в листопаді Київський апеляційний суд скасував заочний арешт Януковича і направив клопотання про обрання запобіжного заходу на повторний розгляд до суду першої інстанції.

Пізніше повідомлялося, що Янукович захотів взяти участь у засіданні суду щодо його арешту. Про це, зокрема, заявив його адвокат Віталій Сердюк. Однак суд відмовив Януковичу у виступі по відеозв'язку на засіданні суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: